dimarts, 11 de gener del 2011

Digue'm agosarat, els monòlegs. Andreu Buenafuente

Títol: Digue'm agosarat. Els monòlegs (2000)
Autors: Andreu Buenafuente, Xavier Cassadó, David Escardó i Carles Torras
Editorial: Columna
Col·lecció: N/D
Edició i any: Setzena, 2001
Pàgines: 232
Idioma: Català
ISBN: 84-8300-951-X


Humor

Sinopsi
Aquest llibre és el resultat d'una suma de molts esforços. Ben pensat, com tots els llibres nascuts de la televisió. És un llibre basat en els monòlegs que algun dia s'han emès, combinació dels guions escrits i de les aportacions improvisades del presentador. De fet, això tampoc és nou. Conté un monòleg inèdit, que s'emetia el 24 d'abril del 2000, l'endemà de Sant Jordi. Cosa que, si ho penses fredament, tampoc provocarà un nou maig del 68. Ja t'ho has pensat bé, de comprar-te'l?

Sobre l'autor
Andreu Buenafuente Moreno (Reus, Baix Camp, 24 de gener del 1965) és un presentador, periodista, locutor i productor de televisió català. Debutà a la ràdio el 1982, i treballà a Radio Popular de Reus (COPE) i a la cadena Ser durant 20 anys. El 1992 va debutar a la televisió en el programa d'Alfons Arús Al ataque a Antena 3, i més tard com a secundari en el programa de Mikimoto a TV3 on destacà fins al punt d'obtenir un programa en solitari a TV3 que s'anomenà Sense títol. Així, aviat es va convertir en una estrella a la televisió catalana, i l'any següent va repetir amb Sense títol 2; el 1998 el programa de Buenafuente es va dir Sense títol i sense número; i el 1999 assolí un gran èxit amb La Cosa Nostra. El 2001 tingué un programa de curta durada que es deia Em sembla recordar que t'estimo però no t'ho puc assegurar i el 2002 aconseguí les màximes cotes d'audiència amb Una altra cosa.
El 2004 va ser fitxat per Antena 3 TV. Des de la primavera del 2005 va fer en aquesta cadena un programa nocturn que es deia Buenafuente, que va competir amb èxit amb les Crónicas Marcianas de Xavier Sardà, al qual sovint superà en audiència.
L'any 2007 s'incorporà a La Sexta, on actualment continua fent el mateix programa que feia a Antena 3. La seva productora és una de les propietàries del canal.
De la seva productora, El Terrat, han sortit algunes sèries i programes d'èxit a TV3: Malalts de tele (1997), Plats bruts (1998), A pèl (2002) i Set de nit.
Ha obtingut tres vegades el premi Ondas, i l'any 2009 li van concedir el Premi Internacional d'Humor Gat Perich. El febrer de 2010 presentà en directe la 24ena Gala dels Premis Goya, a Madrid, i fa poc, també al 2010, participà en el programa El Convidat amb Albert Om.

Podeu consultar la seva pàgina web, i la de la seva productora, El Terrat.

Obra
Ha escrit alguns llibres que han estat èxits mediàtics la diada de Sant Jordi. La majoria d'ells són reculls dels seus relats com a monologuista, una de les facetes que més famós l'ha fet.
- El Terrat
- Sense llibre
- Digue'm agosarat
- Hem de parlar
- Allò que dèiem
- Cosas nuestras
- Lo dudo mucho
- Què t'anava a dir?
- No sé si m'explico
- Com va la vida
- He dit
- Com anava dient
- Ja ho deia jo
- Buenafuente en el aire

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada