dissabte, 15 de gener del 2011

El caçador d'estels. Khaled Hosseini

Títol: El caçador d'estels (2003)
Autor: Khaled Hosseini
Editorial: Amsterdam Llibres
Col·lecció: Amsterdam
Edició i any: Tercera, 2008
Pàgines: 356
Idioma: Català
ISBN: 978-84-96767-56-0



Novel·la

Sinopsi

Una bellíssima novel·la sobre l'amistat, la traïció i el preu de la lleialtat. La inoblidable i colpidora història de l'amistat entre dos nens, l'Amir i en Hassan, que creixen junts a Kabul durant els últims dies de la monarquia afganesa, un d'ells fill d'un home ric i poderós, i l'altre un hazara de classe inferior. Després de la invasió soviètica, l'Amir i el seu pare abandonen el país i comencen una nova vida a Califòrnia. Però el passat sempre torna, i el pes de la traïció de vegades esdevé massa feixuc.

Sobre l'autor
Jaled Hosseini, o Khaled Hosseini, és un metge i novel·lista afgano-estatunidenc nascut a la capital d'Afganistan, Kabul, el 4 de març del 1965.
Publicà al 2003 la novel·la El caçador d'estels (The Kite Runner). La seva segona novel·la, Mil sols esplènditx (A Thousand Splendid Suns) fou publicada al 2007.
El seu pare fou diplomàtic del Ministeri d'Assumptes Exteriors d'Afganistan i la seva mare ensenyava persa i Història en un gran institut de Kabul. El 1976, El ministeri d'Assumptes Exteriors envià a la família a París. El 1980 estaven preparats per tornar a Kabul però aleshores Afganistan havia sofert la invasió soviètica. Els Hosseini van rebre asil polític d'Estats Units. El setembre del 1980 es traslladaren a la ciutat de San José, a California. Hosseini acabà els estudis secundaris l'any 1984 i ingressà a la Universitat de Santa Clara, on es va graduar en Biologia l'any 1988. L'any següent va entrar a la Facultat de Medicina de San Diego (California), on el 1993 es va llicenciar en Medicina. Completà les seves pràctiques com a resident en el Cedars-Sinai Hospital de Los Angeles. Treballà com a intern en pràctiques de 1996 a 2004. Mentre feia aquestes pràctiques, començà a escriure la seva primera novel·la, que ja hem dit que es va publicar el 2003 i que, des d'aleshores, s'ha convertit en un bestseller i s'ha publicat a 48 països. El 2006 fou nombrat ambaixador de bona voluntat de l'ACNUR (United Nations High Commissioner for Refugees.
Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l'autor.

Obra

- El caçador d'estels (2003)
- Mil sols esplèndids (2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada