dijous, 10 de febrer del 2011

L'escarabat d'or. Edgar Allan Poe

Títol: L'escarabat d'or (1843)
Autor: Edgar Allan Poe
Editorial: Barcanova
Col·lecció: Els Argonautes. Clàssics de la Literatura Juvenil
Edició i any: Primera, 1991
Pàgines: 228
Idioma: Català
ISBN: 84-7533-620-5


Misteri i intriga

Sinopsi

El senyor Legard i el seu criat Júpiter troben un escarabat d'una espècie raríssima. Gràcies a uns savis i complicadíssims càlculs, Legrand descobreix un fabulós tresor enterrat molts anys enrere per un pirata fugitiu. Lluny del caràcter anguniós i morbós dels contes de Poe, L'escarabat d'or es caracteritza pel rigor quasi matemàtic dels raonaments del seu protagonista i la impecable precisió del detall concret que fa possible un relat que al principi sembla inversemblant.

Sobre l'autor
Edgar Allan Poe (19 de gener de 1809 - 7 d'octubre de 1849) fou un escriptor romàntic en llengua anglesa dels Estats Units d'Amèrica. Va escriure poesia, novel·la i relats curts, i és conegut sobretot pels seus relats de temes fantàstics i d'horror.
És considerat el pare del conte de terror psicològic i dels relats curts del seu país. Va ser un precursor del relat detectivesc i de la literatura de ciència ficció i renovador de l'anomenada novel·la gòtica.
Va exercir una gran influència en la literatura simbolista, francesa, però la seva empremta arriba molt més lluny: són deutors seus tota la literatura de fantasmes victoriana i, en major o menor mesura, autors com Kafka, Lovecraft, Borges, etc.
Podeu ampliar la seva biografia aquí.

Obra
Si voleu consultar la seva obra ho podeu fer aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada