diumenge, 13 de febrer del 2011

L'home de Sant Petersburg. Ken Follett

Títol: L'home de Sant Petersburg (1982)
Autor: Ken Follett
Editorial: Edicions 62
Col·lecció:
Edició i any:
Pàgines:
Idioma: Català
ISBN:



Històrica, Misteri i intriga

Sinopsi

Un aristòcrata anglès, Lord Walden, casat amb una dona de la noblesa russa, rep un missatge privat del Rei d'Anglaterra en el qual demana la seva col·laboració per un assumpte de vital importància. Estem a principis del segle XX, just abans de l'explosió de la Primera Guerra Mundial i de la Revolució russa. El Rei d'Anglaterra i l'Imperi Tsarista volen establir misteriosos i secrets pactes d'aliança. La col·laboració es realitza a través del Príncep Orlov que es troba a Londres per entrevistar-se amb el prometedor polític Winston Churchill. Per raons de seguretat, aquesta trobada ha de ser el més privada possible. Malgrat això, un anarquista s'assabenta d'aquesta reunió i pretén assassinar a Orlov. Quan està a punt de consumar l'atemptat anarquista descobrirà, sorprès, que la dona que acompanya a Orlov en aquell moment no és altra que la dona que havia estimat amb bogeria durant la seva joventut i que el seu pare no li havia permès casar-se amb ell. A partir d'aquest moment la intriga es complica fins que l'assassí recupera part del seu amor perdut i complint la seva terrible missió política, entreveurà al mateix temps la seva irremeiable soledat com a ésser humà.

Sobre l'autor
Ken Follett (nascut a Cardiff, Gal·les, el 5 de juny de 1949) és un escriptor britànic, autor de thrillers i novel·les històriques.
Ken Follett, fill de Martin i Veenie, va viure a Cardiff fins que la seva família es va traslladar a Londres quan tenia 10 anys. Va ser quan els seus pares, fonamentalistes cristians, li van prohibir anar al cine i veure la televisió que va desenvolupar un primerenc interès per la lectura, tot i així fou un estudiant normal i corrent fins que va arribar a l'adolescència. El 1967 va ingressar a la University College of London, on va estudiar filosofia i es va implicar en moviments d'esquerres. Es va casar amb la seva primera muller, Mary, el 1968. Un cop graduat, a la tardor del 1970, Follett es va matricular a un curs de periodisme de tres mesos i va aconseguir feina com a reporter al Sout Wales Echo de Cardiff. Després de tres anys a Cardiff va tornar a Londres per treballar de reporter al Evening Standard. Al considerar aquesta feina poc gratificant, va deixar el periodisme per passar-se a l'edició i es va convertir, a finals dels 70, en el subdirector de gestió de l'editorial Libros Everest. Follett va començar a escriure relats, al principi només per afició, a les tardes i als caps de setmana. L'èxit li va arribar amb la publicació, el 1978, de Storm Island (La illa de les tempestes), que el va fer internacionalment famós. Des d'aleshores totes i cada una de les seves novel·les s'han convertit en un èxit de ventes, i un gran nombre d'elles han estat portades al cinema.
Follett es va involucrar a finals dels anys 70 amb les activitats del Partit laborista. Al llarg de les seves activitats polítiques va conèixer a Barbara Follett, una treballadora del Partit Laborista, que el 1982 es va convertir en la seva segona muller. Barbara fou escollida membre del Parlament el 1997, representant a Stevenage, i fou reescollida el 2001. El mateix Follett és un fidel partidari dels laboristes.
Podeu trobar més informació sobre l'autor aquí.

Obra

Podeu consultar la seva bibliografia aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada