dimecres, 9 de març del 2011

Gil, el pagès de Ham. J.R.R. Tolkien

Títol: Gil, el pagès de Ham (1949)
Autor: J.R.R. Tolkien
Editorial: Edhasa
Col·lecció: Clàssics moderns
Edició i any: Primera, 1988
Pàgines: 137
Idioma: Català
ISBN: 84-350-3381-3



Fantàstica, Contes i relats

Sinopsi

En Gil, un pagès que gaudeix d’una vida confortable i tranquil·la, veu com canvia la seva vida després d’espantar, més per sort que per habilitat, a un gegant. La gent del poble el tracta com a un heroi i quan apareix un drac a la comarca, tots es pensen que l’únic que pot combatre’l és en Gil.
L'enaltiment d'en Gil, l'humil pagès de Ham, davant els poderosos, la murrieria del drac Crisòfilax, la gràcia del gos Garm, són els elements de què Tolkien es val per defensar un model de societat casolana, amable, somiadora i positivament utòpica que meravellarà el lector.

Sobre l'autor i l'obra
Veure la primera entrada relacionada amb l'autor.

2 comentaris:

  1. Però LLuNa, això s'avisa!!! No coneixia aquest lloc! Ja sé que has anat obrint blogs de caràcter temàtic al llarg del temps, però jo només et seguia al Llàgrima. Un blog de llibres com aquest no me'l perdo, no m'ho facis això, dona!

    Tolkien és una referència per mi, tot i que és clar, la seva obra és limitada. En sóc fan, i justament aquest em falta, així que hauré de fer un cop d'ull a veure si el trobo. L'argument em sembla prou interessant.

    Ara mateix m'apunto aquest blog al lector! I que sàpigues que m'enfado perquè no m'has avisat! No, és broma.

    ResponElimina
  2. Hola XeXu!!! És ben nou :P intenta ser una petita recopilació del llibres que he llegit. Però no hi ha aportacions interessants ni gaire res, només un breu resum de l'obra i una mica de biografia de l'autor.
    Tolkien per mi també és un mestre. Inventar i crear tot un món com ho va fer és de geni. Tot i que aquest llibre és un xic més infantil, et fa volar la imaginació i et retorna a una infància en la qual, almenys jo, no vaig poder gaudir de lectures tan fantàstiques com aquestes.
    No te m'enfadis!! Que si vaig decidir fer-lo va ser a partir del teu blog de llibres ;)
    No he dit res a ningú perquè la intenció no és divulgativa, sinó més aviat per tenir un control jo mateixa del que llegeixo i del que no. Per exemple, fent aquest blog me n'he adonat que he llegit molts llibres de misteri i intriga, i mira, no ho hagués dit mai.
    Ens llegim!!! Aviat tornaré al Llàgrima...

    ResponElimina