divendres, 17 de juny del 2011

El profesor. John Katzenbach

Títol: El profesor (2010)
Autor
: John Katzenbach
Editorial: Suma de letras
Col·lecció:
Edició i any: Primera, 2010
Pàgines: 523
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8365-186-5



Psicothriller, novel·la

Sinopsi

Adrian Thomas és un professor universitari retirat al que acaben de diagnosticar-li una demència degenerativa que el conduirà aviat i inevitablement cap a la mort. Ha dedicat tota la seva vida a estudiar els processos de la ment i a transmetre als seus alumnes tot el seu coneixement. Ara, jubilat, vidu i malalt, creu que el millor que pot fer és treure's la vida.
Però un dia, al sortir de la consulta del metge, és testimoni involuntari del segrest de la Jennifer Riggins, una conflictiva adolescent de setze anys amb un llarg historial de fugides, que desapareix sense deixar rastre dins d'una furgoneta conduïda per una dona rossa.
El professor Thomas es debat entre posar fi a la seva vida i ser útil una última vegada abans de morir. Decideix ajudar a trobar a la Jennifer, intentar donar-li la oportunitat de viure la seva joventut i tota la vida que encara té per davant. Per això, s'ha de submergir en el món de la pornografia a Internet, un món fosc, pervers i criminal on tot els seus coneixements acadèmics es posen en joc, i on ha d'utilitzar els pocs moments de lucidesa per avançar en una investigació per la que hi ha molt poc temps...
J0hn Katzenbach, autor d'El psicoanalista, torna amb el seu flamant nou thriller, que, segons les seves pròpies paraules, es tracta de la novel·la més fascinant que ha escrit.

Sobre l'autor
John Katzenbach (o Jon, nascut el 1950) és un periodista i escriptor que també ha treballat com a guionista en pel·lícules basades en obres pròpies.
És fill del conegut polític d'EUA Nicholas Katzenbach. Les seves novel·les han estat nominades a dos premis Edgar, per "In the heat of the summer" adaptat a la gran pantalla com a "The mean Season", protagonitzada per Kurt Russell i Andy Garcia, i "The Shadow Man". Els seus llibres han estat quasi tots un gran èxit, com el bestseller del New York Times "El viatger" (The Traveler), "Day of Reckoning", "Causa justa" (Just Cause), també adaptada per Warner Brothers i protagonitzada per Sean Connery i Laurence Fishburne, i "State of Mind". Ha estat reporter de la cort criminal per "The Miami Herald" i el "Miami News" i es caracteritza pels seus treballs en la revista "Herald Tropic". El seu treball ha aparegut en molts altres diaris, inclosos el "New York Times", el "Washington Post" i "The Philadelphia Inquirer". La guerra de Hart (Hart's War) és una altra de les seves obres que va ser portada al cinema amb èxit, protagonitzada per Bruce Willis i Colin Farrell.
Està casat amb Madeleine Blais i viuen actualment a la zona oest de Massachusetts.
Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'autor.

Obra
- In the Heat of the Summer (1982)
- First Born (1984)
- The Traveler (1987)
- Just Cause (1992)
- The Shadow Man (1995)
- State of Mind (1997)
- Hart's War (1999)
- The Analyst (2002)
- The Madman's Tale (2004)
- The Wrong Man (2006)
- A Day Of Reckoning (2009)
- What comes next (El profesor) (2010)

2 comentaris:

  1. L'autor no em sonava de res, però sí que em sona el llibre 'El psicoanalista'. Veig que fa aquesta mena de thrillers intrigants que enganxen. L'argument sona bé, ja el tindré en compte per més endavant, però ara un llibre de més de 500 pàgines no m'hi cap a la lleixa dels pendents, que estan a pressió!

    ResponElimina
  2. XeXu... jo ja no en compro tant compulsivament, i el que faig és agafar-los de la biblioteca... sinó em podria arruïnar!!!

    ResponElimina