dimecres, 12 de gener del 2011

El caballer de l'armadura rovellada. Robert Fisher

Títol: El cavaller de l'armadura rovellada (1996)
Autor: Robert Fisher
Editorial: Laertes
Col·lecció: L'Arcà
Edició i any: Primera, 1996
Pàgines: 98
Idioma: Català
ISBN: 84-7584-307-7



Contes i relats

Sinopsi
Com els executius actuals, els cavallers medievals, per als quals l'única raó de la seva vida era matar dracs i salvar donzelles, de vegades s'oblidaven de les obligacions familiars. No té res d'estrany doncs que, quant davant les recriminacions de la seva esposa i del seu fill el cavaller protagonista d'aquesta novel·la decideix passar una agradable vetllada familiar, de sobte descobreix amb sorpresa que no pot treure's l'armadura. En la recerca desesperada d'algú que l'ajudi començarà el seu viatge darrere la seva veritable essència. El seu viatge reflectirà el de qualsevol lector: ple d'esperança i desesperança, fe i desil·lusió, rialles i plors.
El cavaller de l'armadura rovellada -entre el relat esotèric i el llibre de cavalleries- és, després de Joan Salvador Gavina, un dels èxits més sorprenents de la literatura americana. Publicat en una editorial marginal, ha aconseguit fascinar milions de lectors, i ha començat ja a captivar desenes de milers de lectors catalans i espanyols.

Sobre l'autor
Robert Fisher va néixer a Long Beach, California. Amb 19 anys va començar a escriure guions per còmics de la talla de Groucho Marx, Lucille Ball, Bob Hope, George Burns o Alan King. Ha estat l'autor i coautor de més de 400 programes radiofònics de comèdia i prop de 1200 programes televisius. Obtingué el premi Emmy per la sèrie "Danny Thomas", a més dels premis Sylvania i St. Christopher en el gènere "Millor comèdia de l'any". Les seves obres de teatre i musicals també han sembrat excel·lents crítiques i nombrosos guardons.
El seu primer llibre, El cavaller de l'armadura rovellada, en la línia dels llibres de motivació i autoajuda, ha vengut milions d'exemplars per tot el món i s'ha vist acompanyat d'altres èxits com El cavaller silenciós i altres relats, El mussol que no podia ulular i El gat que va trobar a Déu (escrits amb col·laboració de la seva esposa Beth Kelly). Va morir el 26 de setembre del 2008.

Obra
- El cavaller de l'armadura rovellada (1993)
- Mira hacia atrás y ríete (2003)
- El gat que va trobar a Déu (2004)
- El cavaller silenciós i altres relats (2005)
- El mussol que no podia ulular (2005)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada