dijous, 13 de gener del 2011

Objetos frágiles. Neil Gaiman

Títol: Objetos frágiles (2006)
Autor: Neil Gaiman
Editorial: Rocabolsillo
Col·lecció: Ficción
Edició i any: Primera, 2009
Pàgines: 446
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-96940-48-2



Fantàstica

Sinopsi
Neil Gaiman ens transporta al seu univers a estones terrorífic, a estones tremendament bonic, i ens regala un nou punt de vista sobre el món, un que només pot sortir de la pluma d'un creador únic i original com ell.
En aquesta recopilació d'històries els narradors i l'art de la narració tenen el paper protagonista. Els mesos, convertits en personatges que parlen i es relacionen, intercanvien opinions en la seva reunió anual; un home mig devorat ens parla de com es va fer amic del seu estimat caníbal; inclús Sherezade, la més gran narradora d'històries de tots els temps rep un homenatge. A més, altres històries ens sorprenen i captiven: un misteriós circ que atemoreix al públic amb la seva sorprenent actuació abans de desaparèixer a mitja nit i emportar-se una espectadora amb ells; en una Anglaterra victoriana un xic estranya, Sherlock Holmes i el seu inseparable ajudant han de resoldre l'assassinat d'un membre de la família real; els membres d'un exclusiu club epicuri, fastiguejats ja d'haver provat tot allò imaginable, se'n van a Egipte per degustar el mític ocell del Sol, sense imaginar tan sols les conseqüències que portarà aquest atreviment...
Aquests relats, conformen aquest extraordinari llibre que ens submergeix en l'univers particular d'en Neil Gaiman: tendre, gòtic, infantil, fantàstic, carregat d'un obscur sentit de l'humor i, sobretot, d'una imaginació fora del normal i un talent que el converteixen en un escriptor excepcional.

Sobre l'autor
Neil Richard Gaiman (10 de novembre de 1960, Portchester, Anglaterra) és un conegut autor de còmics i escriptor de ciència-ficció i fantasia. La seva creació més famosa és la sèrie The Sandman. Es va criar a Sussex. De nen va conrear una gran afició a la lectura, tant de llibres (Chesterton, C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien...) com de còmics. El seu principal somni era convertir-se en escriptor i per això no va acabar els estudis i es va posar a treballar col·laborant en diverses publicacions com a crític, articulista o entrevistador. Una d'aquestes entrevistes, amb l'Alan Moore, li va canviar la vida: va despertar en ell la seva antiga afecció pels còmics i va començar a plantejar-se la possibilitat d'escriure històries per a aquest mitjà, sota l'acompanyament de l'Alan Moore.
Després d'un parell de treballs de rodatge, el 1986 coneix en Dave McKean, jove dibuixant amb un peculiar estil, i junts, creen la seva primera novel·la gràfica: "Violent Cases" (Casos violents). Per aquella època, l'èxit d'Alan Moore amb "The Swamp Thing" (La cosa del pantà), porta als editors de DC Comics a buscar nous talents a les illes britàniques. Karen Berger, editora de DC, aconsegueix portar als Estat Units a una generació d'escriptors que marcaran tota una fita a la indústria del Comic Book nord-americana; entre ells es troba en Gaiman. Neil comença la seva etapa pel mercat americà el 1988 amb "Blach Orchid" (L'Orquídia Negra), i la Karen Berger, contenta amb el resultat, proposa al guionista britànic una sèrie mensual.
Per això, decideix crear un personatge nou, basat en la tradició anglosaxona anomenat Sandman, que es desenvoluparia en un ambient sobrenatural i oníric, allunyat del típic còmic de superherois predominant al mercat. Al llarg de 75 números, Gaiman recrea la vida d'aquest personatge, dels seus germans, Els Eterns, els seus amors, el seu caràcter orgullós, la seva figura dramàtica i els canvis. Tots els números s'engalanen amb les meravelloses del seu amic McKean. La sèrie des de la seva publicació no ha deixat de recollir premis i reconeixements arreu. Actualment, Neil Gaiman viu en una estranya casa d'un lloc desconegut, amb un soterrani ple de llibres i armaris vells on escriu. Té dos gats, ambdós bojos, tres fills i una esposa. I, encara que ja "no creu que ser adult sigui tan genial com es diu, encara es diverteix quedant-se despert després de l'hora d'anar-se'n al llit".
Podeu trobar més informació sobre l'autor a la seva pàgina web.

Obra

- Els Llibres de la Màgia
- Mr. Punch
- Mort: L'alt cost de la vida (1993)
- Mort: El millor de la teva vida (1996)
- Sandman: Nits eternes
- Sandman: Els Caçadors de Somnis
- Stardust (1997)
- Bons Presagis (escrit amb en Terry Pratchett)
- El dia que vaig canviar el meu Pare per dos peixos de colors (1997)
- Fum i miralls
- Enlloc - Neverwhere (1996)
- Casos violents - Violent cases (1987)
- American Gods (2001)
- Cor d'arlequí
- Coraline (2002)
- Orquídia Negra - Black Orchid (1988-89)
- El Llibre dels Somnis
- Els Llops a la Paret (2003)
- Els Fills d'Anansi (2006)
- Objectes fràgils - Fragile Things (2006)
- El llibre del cementiri - The Graveyard Book (2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada