dilluns, 10 de gener del 2011

El camino del encuentro. Jorge Bucay

Títol: El camino del encuentro (2001)
Autor: Jorge Bucay
Editorial: Grijalbo
Col·lecció: Biblioteca Jorge Bucay
Edició i any: Sisena, 2003
Pàgines: 266
Idioma: Espanyol
ISBN: 84-253-3787-9



Creixement personal

Sinopsi
Aquest és el segon llibre dels quatre que constitueixen la sèrie de "Fulles de Ruta". El primer és El camí de l'autodependència, el tercer El camí de les llàgrimes i el quart i últim, El camí de la felicitatI.
En aquest llibre Bucay ens mostra un camí polèmic, audaç, segurament arriscat: el descobriment de l'altre, de l'amor i del sexe. Caldrà animar-se a recórrer-lo fins el final si volem anar més enllà de la trobada amb un mateix. Convivència, acords, atracció, sexe, confiança, contacte, són algunes de les fites d'aquest trajecte a través del qual, lúcid i provocatiu, l'autor desenvolupa els diferents conceptes de naturalesa humana; desmitifica les creences més arriscades sobre l'amor i el sexe en la nostra cultura; estudia les relacions familiars (els fills, els germans, la família política) i posa èmfasi en la parella, l'enamorament i el matrimoni. Bucay, com sempre, ens convida a entrar a l'univers de les seves idees, obligant-nos a repensar les pròpies i desafiant el nostre desacord. Així doncs, la conquesta d'aquest segon tram d'aquesta ruta culmina amb la trobada definitiva de la nostra capacitat d'estimar a l'altre. Aquí hem arribat a la meitat de la ruta traçada. Quedaran doncs, dos camins que ens duran al cim: el ja mencionat abans El camí de les llàgrimes, i l'últim que haurà d'esperar el seu torn perquè, segons l'autor, només quan s'han recorregut els tres primers es pot arribar al camí més anhelat: el de la felicitat.


Sobre l'autor
Jorge Bucay és un psicodramatista, terapeuta gestàltic i escriptor argentí. Naixé a Buenos Aires l'any 1949, en una família modesta del barri de Floresta. Es graduà com a metge el 1973, a la Universitat de Buenos Aires, i s'especialitzà en malalties mentals en el servei d'interconsulta de l'hospital Pirovano de Buenos Aires i a la clínica Santa Mónica.
En el seu camí de vida ha estat venedor ambulant de mitjons, de llibres, de roba esportiva, agent d'assegurances, taxista, pallasso, educador, actor, metge de guàrdia, animador de festes infantils, coordinador de grups, col·laborador de ràdio, conductor de televisió i psicoterapeuta de parelles i adults. Actualment, la seva tasca com a "ajudador professional", com ell es defineix, es divideix entre les seves conferències de docència terapèutica, que dicta des de fa uns anys viatjant pel món, buscant la difusió dels seus llibres, eines terapèutiques segons l'autor.
Les seves obres s'han convertit en bestsellers a Mèxic, Uruguai, Xile, Costa Rica, Veneçuela, Puerto Rico i Espanya, i han estat traduïdes a disset idiomes.
Actualment, és l'editor de la revista mensual de psicologia positiva Mente Sana.
També és molt conegut pels seus contes, tots ells caracteritzats per les faules. Podeu llegir-ne uns quants aquí.

Obra
- Cartas para Claudia (1989)
- Recuentos para Demián (1994)
- Cuentos para pensar (1997)
- De la autoestima al egoísmo (1999)
- Amarse con los ojos abiertos (2000)
- Déjame que te cuente (2002)
- El juego de los cuentos (audiolibro). Ed. audio Déjame que te cuente (2004)
- El cochero (2004), con Marcos Aguinis
- Shimriti (2005)
- El candidato (2006)
- Cuenta conmigo (2006)
- Todo no terminó (2006), con Silvia Salinas
- El mito de la diosa Fortuna (2006)
- 20 pasos hacia adelante (2007)
- El juego de los 20 pasos (2008)
- Las 3 preguntas (2008)
- El elefante encadenado (2008)
- Seguir sin ti (2009)

Sèrie Hojas de Ruta:
- El camino de la autodependencia (2000)
- El camino del encuentro (2001)
- El camino de las lágrimas (2001)
- El camino de la felicidad (2002)
- El camino de la espiritualidad (2010)

Comentari
Personalment no m'agraden gens els llibres d'autoajuda, tot i que sé que hi ha gent a qui els serveixen, i si és així, benvinguts siguin. De totes maneres, Bucay sap explicar les coses d'una manera molt personal, utilitzant metàfores i faules que, la veritat, estan força ben trobades, i sempre des d'una vessant positivista. Com a psicòloga, crec que els haig de llegir, i reconec que hi ha una cosa intrínseca en els llibres de Bucay: et fan qüestionar coses sobre la teva vida i la dels altres, per tan fan que, com a mínim, et coneguis un xic més, i provoquen unes ganes de canviar tot allò que no ens agrada de nosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada