diumenge, 16 de gener del 2011

El misterio del cuarto amarillo. Gastón Leroux

Títol: El misterio del cuarto amarillo (1907)
Autor: Gastón Leroux
Editorial: Anaya
Col·lecció: Tus libros
Edició i any:
Pàgines:
Idioma: Espanyol
ISBN:



Misteri i intriga

Sinopsi

Matilde Stangerson és atacada per un assassí que quasi acaba amb la seva vida. El seu pare i un empleat que estaven treballant a l'habitació del costat senten els crits de socors de Matilde i el so de trets, i desesperats, van fins allà i, com que la porta està tancada, l'han de tirar a terra per poder entrar a l'habitació groga. Allà hi ha la jove al terra, sense coneixement i amb una profunda ferida a la templa. On és l'assassí? Com ha aconseguit fugir quan la única porta està tancada amb clau i pestell i la finestra, també tancada, està assegurada per sòlids barrots? Un misteri que tractarà d'aclarir el gran Federico Larsan, el detectiu més famós de França. Però serà Joseph Rouletabille, un jove reporter policial de només divuit anys, que amb la seva intel·ligència superior i una intuïció sorprenent aclarirà El misteri de l'habitació groga.

Sobre l'autor
Gastón Louis Alfred Leroux (París, 6 de maig de 1868 - Niza, 15 d'abril de 1927) fou un escriptor francès de principis del segle XX, que va guanyar molta fama en el seu temps gràcies a les seves novel·les d'aventures i policíaques tals com El fantasma de l'òpera (Le Fantôme de l'opéra), El misterio del cuarto amarillo (Mystère de la chambre jaune, 1907) i la seva seqüela El Perfume de la Dama de Negro (Le parfum de la Dame en noir, 1908). Treballà als diaris L'Écho de Paris i Le Matin. Viatjà com a reporter a Suècia, Finlàndia, Anglaterra, Egipte, Corea i Marroc. A Rússia va cobrir les primeres etapes de la revolució bolxevic. A part del seu treball com a periodista, tingué temps per escriure més de quaranta novel·les que foren publicades com a contes per entregues a diaris de París.
Va anar a l'escola a Normandia, estudià dret a París i es graduà el 1889. El 1890 començà a treballar al diari L'Écho, de París, com a crític de teatre i reporter. Es va fer famós per un reportatge que va fer, en el qual es va fer passar per un antropòleg que estudiava presons de París per poder entrar a la cel·la d'un convicte que, segons Gastón, havia estat condemnat injustament. Aleshores passà a treballar per Le Matin, com a reporter. La seva filla va ser l'actriu Madeleine Aile. Leroux morí als 57 anys a causa d'una complicació després d'una cirurgia, la qual va fer que es compliqués una infecció urinària, i les seves restes descansen en el Château du cimentière, a Niza, França.

Obra
Podeu consultar la seva obra aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada