diumenge, 23 de gener del 2011

Eva Luna. Isabel Allende

Títol: Eva Luna (1987)
Autora: Isabel Allende
Editorial: Debolsillo
Col·lecció: Contemporánea
Edició i any: Cinquena, 2006
Pàgines: 286
Idioma: Espanyol
ISBN: 84-9759-251-4



Novel·la

Sinopsi

Aquesta és la tercera novel·la d'Isabel Allende. En aquesta, recupera el seu país a través de la memòria i de la imaginació. La captivadora protagonista d'aquest llibre és un nostàlgic alter ego de l'autora, que s'anomena a si mateixa "lladre d'històries", precisament perquè en les històries radica el secret de la vida i del món. Com una moderna Scherezade, Eva Luna converteix la seva vida en una tragicomèdia per la que desfila una sorprenent galeria de personatges: un embalsamador de cadàvers, una madrina que sobreviu a una decapitació, una dona amb cos d'home, un fotògraf austríac turmentat pels records del nazisme... Amb tendresa i impecable factura literària, Isabel Allende perfila el destí dels seus personatges com a part indissoluble del destí col·lectiu d'un continent marcat pel mestissatge, les injustícies socials i la cerca de la pròpia identitat. Aquest univers narratiu és el resultat d'una lúcida consciència històrica i social, així com d'una proposta estètica que constitueix una singular expressió del realisme màgic.

Sobre l'autora
Isabel Allende (Lima, Perú, 2 d'agost del 1942) és una escriptora supervendes xilena i Premi Nacional de Literatura de Xile 2010. Ha venut més de 51 milions d'exemplars i el seu treball ha estat traduït a més de 27 idiomes.
El seu pare exercia de diplomàtic i era neboda del president xilè Salvador Allende. Des de molt jove va treballar de periodista a la revista Paula i després a la televisió a Santiago de Xile. Més tard ja a l'exili es va dedicar completament a la seva vocació d'escriptora. Després del cop d'estat de Pinochet es va exiliar amb la seva família a Caracas, on va començar a escriure. La casa dels esperits va ser la seva primera novel·la, que la va convertir en una de les escriptores clau de la narrativa llatinoamericana. El públic i la critica es van entusiasmar amb la seva obra que des de llavors s'ha traduït a nombrosos idiomes. Al 1994 va publicar Paula, on parlava de la mort de la seva filla. Al 2002 va publicar el primer títol de la trilogia Les memòries del Àliga i el Jaguar dedicada a un públic més jove. Actualment viu a Califòrnia amb el seu segon marit.
Podeu trobar més informació aquí o a la seva pàgina web.

Obra
- La casa dels esperits
- D'amor i d'ombra
- El pla infinit
- Eva Luna
- Afrodita
- Paula (dedicat a la seva filla)
- Filla de la fortuna
- Retrat amb sèpia
- La ciutat de les bèsties
- El regne del drac d'or
- El bosc dels pigmeus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada