dijous, 20 de gener del 2011

Després de la pluja. Sergi Belbel

Títol: Després de la pluja (1993)
Autor: Sergi Belbel
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Teatre / El Galliner
Edició i any: 2001
Pàgines: 144
Idioma: Català
ISBN:



Teatre

Sinopsi

En el terrat d'un gratacel de quaranta-nou plantes coincideixen oficinistes que han pujat furtivament a l'aire lliure per fumar, un plaer prohibit per l'estricte reglament d'empresa. Tots, tant secretàries com càrrecs importants, busquen un racó franc i anònim on poder extingir alguna cosa més que la pura ansietat de l'addicció. Del fons gris i impersonal de les grans corporacions financeres, emergeixen personatges incontrolablement angoixats i divertits, homes i dones que confessen pors, escupen odis o alliberen els seus maldecaps amb la mateixa lleugeresa que es desprenen del fum. Són moltes les veritats que es poden arribar a dir tot esperant la vertiginosa arribada de la pluja, l'única extinció capaç de redimir tant sofriment i conduir aquesta comèdia electritzant cap a un final goldonià rodó.

Sobre l'autor
Autor, director teatral, traductor i guionista, Sergi Belbel i Coslado (Terrassa, Vallès Occidental, 29 de maig del 1963) és un dels dramaturgs catalans amb més projecció internacional. Va estudiar Filologia catalana a la UB. Entrà en contacte amb el món del teatre mitjançant l'Aula de Teatre de la UAB.
Ha escrit una vintena d'obres, entre les quals, Carícies (1991), Després de la pluja (1993), El temps de Planck (1999), Forasters (2004) o Mòbil (2006), totes elles estrenades en diversos escenaris d'Europa i d'Amèrica. Des de la temporada 2006/2007, és director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Amb A la Toscana, Sergi Belbel ha escrit una obra que oscil·la entre la comèdia més àcida i el drama, amb la mateixa facilitat amb què es mou entre la realitat tangible i l'onirisme que és capaç de transformar-ho tot en un malson terrible i obsessiu.
Per a més informació sobre l'autor, podeu consultar aquí.

Obra
Podeu consultar la seva obra aquí.

Comentari
Aquesta obra de teatre és la que estem fent amb la companyia de teatre Senyor Director.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada