diumenge, 20 de novembre del 2011

L'últim Merovingi. Jim Hougan

Títol: L'últim Merovingi (2004)
Autor: Jim Hougan
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Edició i any: Primera, 2004
Pàgines: 454
Idioma: Català
ISBN: 84-664-0472-4



Novel·la, Misteri i intriga

Sinopsi

Un reconegut professor de psicologia és brutalment assassinat a Londres. L'agent de la CIA Jack Dunphy, que havia autoritzat un sistema d'escoltes en el telèfon del professor, és apartat del servei i destinat a un avorrit treball d'oficina. Per raons que ell no pot comprendre, la mateixa agència vol que estigui callat, i aviat tindrà motius per témer per la seva vida. Dunphy comença a investigar i descobreix una trama sinistra en què hi són involucrats el famós espia Allan Dulles, el psicòleg Carl Jung i el poeta Ezra Pound. L'estàtua mil·lenària d'una Verge negra li proporciona la primera pista sobre la conspiració que pretén tornar el poder a una antiga dinastia els orígens de la qual se situen dos mil anys enrere.
D'aquesta manera, Dunphy entrarà en una espiral de secrets relacionats amb el Priorat de Sió i ens introduirà en el món obscur de la mitologia messiànica, mitjançant una trama esgarrifosament versemblant.
Una novel·la intel·ligent i trepidant que furga en molts afers bruts i que portarà el lector crític a revisar les seves conviccions sobre la realitat i la ficció.

Sobre l'autor
Jim Hougan és un escriptor i periodista nord-americà. Abans de dedicar-se per complet a la literatura, en la seva faceta com a professional del reportatge d'investigació, Jim Hougan va publicar durant els anys vuitanta dos títols que van causar una gran commoció als Estats Units: Spooks: The haunting of America, sobre la funció dels agents secrets, i Secret Agenda: Watergate, Deep Throat, and the CIA, en el que revelaria detalls inèdits sobre l'escàndol que va desencadenar la caiguda del president Richard Nixon.
També és autor de varis assajos periodístics i ha dirigit diversos projectes d'assessorament per a bufets i organitzacions sindicals, a més de produir documentals pel programa 60 minuts i la cadena televisiva Discovery Channel.
El 1997, i amb el pseudònim de John Case per les obres que escriu amb col·laboració de la seva dona Carolyn Hougan, va irrompre en el panorama literari amb The Genesis Code, una novel·la de suspens que combinava amb un estil àgil i trepidant la ciència més avantguardista amb la intriga política, i que va arribar a ser número u en la llista de vendes del The New York Times. Els Hougan van escriure sis novel·les conjuntament fins a la mort de Carolyn l'any 2007.
Una de les seves obres més conegudes escrita sense la col·laboració de la seva dona és precisament aquesta, L'últim Merovingi.
Podeu trobar més informació a la pàgina web de l'autor.

Obra
- The Genesis Code (1997)
- The First Horseman (2001)
- L'últim Merovingi (2004)
- El mestre del mal (2005)
- L'ombra de Déu (2006)
- The Syndrome (2008)

2 comentaris:

  1. Ep, aquest sí que l'he llegit! Però fa força anys, no el recordo gens ni mica, però sí que recordo que me'l baixava a la piscina l'estiu que el vaig llegir, quines coses té la memòria. Sóc molt friki i sé que el vaig comprar perquè Merovingi era un personatge de Matrix, en aquells moments no sabia què més era. Si no recordo malament, el llibre em va agradar a mitges, no estava malament, però tampoc no em va semblar una gran cosa.

    ResponElimina
  2. jajaja! a mi sí que m'ha agradat força, tot i que hi ha alguns elements de la trama que no m'acaben de lligar, però la història en sí m'ha agradat. No és res de l'altre món, típica història de la CIA i d'un ex-membre que posa el nas on no el demanen ;)

    ResponElimina