dimarts, 7 de febrer del 2012

El Nombre del Viento. Patrick Rothfuss

Títol: El nombre del viento. Crónica del Asesino de Reyes: Primer día (2007)
Autor: Patrick Rothfuss
Editorial: Debolsillo
Col·lecció:
Edició i any: Primera, 2011
Pàgines: 872
Idioma: Castellà
ISBN: 978-84-9908-247-9


Novel·la, Fantàstica

Sinopsi

L'obra es desenvolupa en un món fantàstic ambientat a l'edat mitjana, i narra la història de Kvothe (pronunciat "cuouz"), mag, assassí, músic i aventurer; i com es va convertir en un personatge llegendari. Utilitzant el nom de Kote per ocultar la seva verdadera identitat, regenta una apartada posada anomenada Roca de Guia acompanyat del seu deixeble Bast. Fins que un dia Devan Lochees, un autor interessat en escriure les biografies de les figures més importants del seu temps i conegut com a "Cronista" el reconeix i li suplica que li reveli la seva verdadera història. Finalment Kvothe hi accedeix, amb la condició de fer-ho en tres dies.
El Nom del Vent, el primer llibre de la trilogia "Crònica de l'assassí de Reis", constitueix el dia u dels tres en els que Kvothe explica la seva història. Aquesta comença en els anys durs de la seva infància com a membre d'una família d'artistes itinerants formada per músics, actors, acròbates i joglars. En aquest ambient, creix convertint-se en un nen prodigi alegre i diplomàtic. Un dia, coneix a Abenthy, mac i "arcanista", quan el veu cridant al vent l'invita a que s'uneixi a la seva troupe (grup d'artistes itinerants). Aquest descobreix en Kvothe un talent natural i decideix convertir-se en el seu primer mestre. La història evoluciona fins a un sobtat succés que porten al protagonista a ser pidolaire, músic i estudiant d'Universitat, on estudia per poder arribar a ser un "arcanista".

Sobre l'autor

Patrick Rothfuss va néixer a Madison, Wisconsin, el 1973. Va ser professor adjunt de llengua i literatura anglesa a la Universitat de Wisconsin, Stevens Point. L'èxit de la seva primera novel·la, El nom del vent -primer volum de la trilogia Crònica de l'Assassí de Reis-, li ha permès dedicar-se exclusivament a llegir. S'ha publicat en més de trenta països i es considera el debut més fulgurant en literatura fant`stica dels últims anys. Va obtenir el Premi Quill al millor llibre de literatura fantàstica i Amazon.com, la llibreria online més gran del món, el va seleccionar entre les seves deu "joies ocultes" de 2007 i li va dedicar una gran ressenya. Pel seu talent com a narrador i la originalitat de la seva història, la crítica ha equiparat a Rothfuss amb grans escriptors com J.R.R. Tolkien, Ursula K. Le Guin i George R. R. Martin. Lectors de totes les edats, aficionats o no a la literatura fantàstica, recomanen aquesta novel·la, destinada a convertir-se en un clàssic. El temor d'un home savi, la continuació d'El nom del vent, es va publicar el març del 2011 en el món anglosaxó. Va debutar la primera setmana del seu llançament en el número u de The New York Times i en el número dos de The Times, i va ser llibre recomanat del mes a Amazon, on era un del títols més venguts des d'un mes abans de la seva publicació. Actualment Patrick Rothfuss està començant a revisar la tercera entrega, provisionalment titulada The Doors of Stone (Les portes de Pedra).


Obra

- El nom del vent (2007)

- El temor d'un home savi (2011)

1 comentari:

  1. Que bé has explicat l'argument! Aquest llibre em va encantar, el vaig trobar fantàstic i sempre el recomano, de moment no m'ha fallat mai. He llegit també la segona part i només diré que estic desitjant tenir el tercer a les mans. Llàstima que encara ens quedarà una mica per esperar. Aprofita tu que encara tens Kvothe per una estona amb 'El temor...'!

    ResponElimina