dimecres, 14 de març del 2012

La catedral del mar. Ildefonso Falcones

Títol: La catedral del mar (2006)
Autor: Ildefonso Falcones
Editorial: Debolsillo
Col·lecció:
Edició i any: Quarta, 2011
Pàgines: 670
Idioma: Castellà
ISBN: 978-84-9908-804-4



Novel·la, Històrica

Sinopsi

Segle XIV, Barcelona. Sota la Corona d'Aragó, la ciutat comtal es troba en el seu moment de major prosperitat i els habitants de l'humil barri de pescadors de la Ribera decideixen construir, amb els diners d'uns i esforços dels altres, el temple marí més gran mai conegut: Santa Maria de la Mar.
Mentrestant es va construint l'edifici, l'Arnau Estanyol va creixent i descobrint Barcelona. El fill d'en Bernat, un serf de la terra que va fugir en el seu dia dels abusos d'un senyor feudal amb el seu fill de mesos, treballarà com a palafrener, estibador, soldador i canvista mentres viu una vida extenuant sempre a l'empar de la seva catedral. La seva vida, amb una història d'amor complicada, passarà de la pobresa del fugitiu a la riquesa del noble, no sense provocar l'enveja dels seus enemics que traçaran una conjura per portar-la fins a la Inquisició.
Podeu trobar més informació sobre aquest llibre aquí.

Sobre l'autor
Ildefonso Falcones de Sierra (Barcelona, 1958) és un advocat i escriptor català, conegut per ser autor de l'èxit de vendes del 2006 "L'església del mar" (La catedral del mar, en castellà). La seva primera obra es va convertir en la novel·la més llegida del 2007.
El 10 de juny del 2009 va publicar la seva segona obra, "La mà de Fátima", que es va convertir ràpidament en un gran èxit venent cinquanta mil exemplars el dia de la seva estrena, el 10% del tiratge inicial.

Fill d'un advocat i una mestressa de casa, la defunció del seu pare quan ell tenia disset anys va suposar la fi de la seva carrera esportiva com a genet. A aquesta edat s'havia convertit en el Campió d'Espanya Junior en al categoria de salt. També va destacar en hoquei sobre herba. Va estudiar en el Col·legi des Jesuïtes de Sant Ignasi, i posteriorment va començar dues llicenciatures a la universitat: Dret i Econòmiques, encara que va decidir deixar la segona per a compaginar Dret amb un treball en un bingo de la capital comtal.
Actualment treballa com a lletrat en el seu propi bufet, situat en el barri de l'Eixample de Barcelona. Encara que ja s'havia iniciat en la literatura, en aquests últims anys ha compaginat el treball amb la seva passió d'escriure llibres. Va trigar cinc anys a acabar la seva primera novel·la. Ideològicament sempre s'ha manifestat simpatitzant del Partit Popular, i fins i tot al 2008 va acompanyar a Mariano Rajoy -en aquells dies candidat popular en les Eleccions Generals- en un acte polític a l'església de Santa Maria del Mar juntament amb altres dirigents del Partit Popular, com Dolors Nadal i Daniel Sirera.

Obra
- La catedral del mar (2006)
- La mà de Fátima (2009)

1 comentari:

  1. En guardo un bon record, tot i que fa força que el vaig llegir i no en recordo els detalls. És d'aquests que no tornaria a llegir perquè segur que perd en la relectura, millor quedar-se amb la bona primera impressió.

    ResponElimina