diumenge, 13 de febrer del 2011

Jesper. Carol Matas

Títol: Jesper
Autora: Carol Matas
Editorial: Edebé
Col·lecció: Periscopi
Edició i any: Segona, 1991
Pàgines: 184
Idioma: Català
ISBN: 84-236-3984-3


Infantil i Juvenil, Històrica

Sinopsi
El 1940, ja començada la Segona Guerra Mundial, l'exèrcit alemany ocupa Dinamarca. Per lluitar contra aquesta situació, es creen nombrosos exèrcits de resistència. Jesper, un jove de 17 anys, passa a formar part d'aquesta resistència col·laborant amb un diari clandestí i realitzant treballs de sabotatge a les tropes nazis. Durant aquesta etapa, Jesper s'enamora de la seva companya Janicke encara que ella no li correspon. Mesos després arriba a Copenhague el seu amic de la infància Stefan i junts continuen les seves labors dins de la resistència. Al cap d'un temps, Jesper descobreix que Stefan i Janicke s'han enamorat i ho assumeix amb tristesa. Aquest mateix dia, en una de les seves missions, maten a la noia i Jesper i el seu amic juren venjar-se.
Després de varis mesos, en un enfrontament amb una patrulla alemanya, Stefan i Jesper són empresonats i sotmesos a nombroses tortures. Després de suportar un gran període de temps aquestes atrocitats, un comandament anglès acaba amb la presó a la que es trobaven i van poder fugir. La història acaba quan Stefan i Jesper reflexionen sobre si anar a amagar-se a Suècia o quedar-se a lluitar.

Sobre l'autora
Carol Matas va néixer el 14 de novembre de 1949 a Canadà. És una escriptora per nens que viu a Winnipeg, Manitoba.
Ha estat guardonada amb múltiples premis per les seves obres de literatura infantil i juvenil, i traduïda a diverses llengües. Va estudiar Literatura Anglesa i Art Dramàtic. De fet, abans de dedicar-se a l'escriptura, va treballar com a actriu professional. També posseeix una àmplia experiència universitària de la didàctica de l'escriptura creativa, encara que actualment està dedicada per complet a la seva vocació literària.
Podeu trobar més informació de l'autora a la seva pàgina web.

Obra
La seva obra la podeu trobar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada