diumenge, 16 de gener del 2011

Caperucita en Manhattan. Carmen Martín Gaite

Títol: Caperucita en Manhattan (1990)
Autora: Carmen Martín Gaite
Editorial: Siruela
Col·lecció: Las tres edades
Edició i any: Primera, 1990
Pàgines: 205
Idioma: Espanyol
ISBN: 84-7844-201-4



Contes i relats

Sinopsi

La Caputxeta és una nena vivaç i independent que no entén molt bé aquest món de grans on ha anat a parar, que ho qüestiona i qüestiona a aquests grans que no gaudeixen d'aquesta vida tan fascinant, tan plena de coses extraordinàries i gegantesques i boniques, tan com ho és la Illa de Manhattan.
Sara Allen és la caputxeta d'aquesta història, una noieta de 10 anys que viu amb els seus pares a l'altre costat de Manhattan, al catorzè pis d'un bloc d'habitatges a Brooklyn. Cada nit, a l'anar-se'n a dormir, somia en creuar el riu Hudson per anar a veure a la seva àvia, una d'aquestes velletes boges i meravelloses que viu a la Illa de Manhattan... Aquesta Illa que brilla amb infinitat de llums a la nit, on la gent balla fins a l'alba a locals entapissats de miralls, vivint aventures misterioses i escapant-se amb cotxes d'or...
Podeu aprofundir en aquest argument aquí.

Sobre l'autora
Carmen Martín Gaite (Salamanca, 8 de desembre de 1925 - Madrid, 22 de juliol del 2000) fou una escriptora espanyola representant de l'anomenada Generación de 1950.
Després d'estudiar l'ensenyament bàsic i el batxillerat es llicencià en Filosofia i Lletres per la Universitat de Salamanca. El 1950 es traslladà a viure a Madrid on visqué l'ambient bohemi de la ciutat al costat d'Ignacio Aldecoa i Rafael Sánchez Ferlosio, amb el qual s'acabarà casant.
La seva obra literària s'inicià als anys 50 amb la publicació de relats i col·laboracions periodístiques a revistes i diaris com ABC, Blanco y Negro, Alcalá i Revista Española, entre d'altres. El 1957 publicà la seva primera novel·la, Entre visillos, que fou guardonada amb el Premi Nadal de novel·la, iniciant així una prolífica carrera literària que li ha permès guanyar un bon nombre de premis. També col·laborà regularment amb els diaris Diario 16 i El País.
Allunyada de la Universitat, el 1992 aconseguí el doctorat a la Universitat de Madrid amb la tesi doctoral Usos amorosos del siglo XVII en España.

Obra
Podeu consultar la seva obra aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada