diumenge, 16 de gener del 2011

La profecia 2013. Francesc Miralles

Títol: La profecia 2013 (2008)
Autor: Francesc Miralles
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits
Edició i any: Primera, 2008
Pàgines: 329
Idioma: Català
ISBN: 978-84-297-6094-1



Misteri i intriga

Sinopsi

El periodista Leo Vidal rep una trucada d'un antiquari del call jueu de Girona. A l'interior d'una còmoda modernista ha trobat un valuós plec de cartes manuscrites de Carl Gustav Jung. Anaven adreçades a un estudiós gironí de la Kàbala amb qui discutia la data possible per a la fi del món. Aquesta misteriosa correspondència, però, ha desaparegut, i només Leo Vidal està al corrent de la perillosa informació que conté: una xifra precisa, 2013, fruit d'un càlcul extret de fonts bíbliques que coincideix amb una antiga predicció del calendari maia per a l'apocalipsi, i que en mans de fanàtics pot posar en perill la humanitat. Des de Girona, Leo Vidal travessarà Europa per resseguir la pista d'una obscura organització ecologista que està sembrant de crims el seu periple. A mesura que s'acosti al cor de la investigació, descobrirà que la fi del món pot ser total i irreversible si no resol a temps un críptic enigma que es remunta a dos mil·lenis enrere.

Sobre l'autor
Francesc Miralles i Contijoch (Barcelona, 27 d'agost del 1968), és un escriptor català fill d'una modista i d'un administratiu lletraferit. Com a periodista, col·labora amb el suplement dominical de El País i a l'Avui. Expert en llibres d'autoajuda, se'l coneix sobretot per l'èxit del seu llibre El laberint de la felicitat, traduït a deu idiomes.
Després de passar vuit anys a una escola de capellans de la Ribera, va cursar batxillerat entre la desapareguda acadèmia Almi i l'IES Montserrat. Malgrat el seu mal expedient va aconseguir ingressar a la universitat, on va començar Periodisme a la UAB, carrera que va abandonar, i més tard Filologia Anglesa, que tampoc va acabar. Va compaginar els estudis amb diversos treballs, un dels quals va ser com a cambrer a Les Puces del Barri Gòtic, una taverna on va aprendre a tocar el piano. Als 17 anys va decidir viatjar i va anar a voltar món, vivint un temps a Croàcia i Eslovènia durant els conflictes bèl·lics, experiència que utilitzaria anys després al seu llibre Cafè Balcànic. De tornada a Barcelona, va completar la carrera de Filologia Alemanya a la Central, i després va fer un postgrau per a editors. El seu ingrés al món editorial havia començat ja un any abans, com a traductor d'alemany i anglès de llibres d'espiritualitat i teràpies alternatives. Immediatament després va ser contractat com a editor per a un segell d'autoajuda. Allà va dirigir diverses col·leccions, a més d'escriure tota mena d'obres sota pseudònim. Després d'això, va decidir provar sort amb una novel·la juvenil, Un haiku per a l'Alícia, que va obtenir un parell de premis. Des de llavors es dedica només a escriure, a més de fer d'assessor literari per a diferents editorials i una agència.
Actualment es dedica a escriure guions per a la ràdio i la televisió, a més d'actuar amb la seva nova banda, Nikosia, amb la que ha editat el disc The long journey of wolves, encara no distribuït.
Podeu trobar més informació a la seva pàgina web.

Obra
Podeu consultar la seva obra aquí o bé a la seva pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada