dimarts, 11 de gener del 2011

Y decirte alguna estupidez, por ejemplo, te quiero. Martín Casariego

Títol: Y decirte alguna estupidez, por ejemplo, te quiero (1995)
Autor: Martín Casariego Córdoba
Editorial: Anaya
Col·lecció: Espacio abierto
Edició i any: Cinquena, 1997
Pàgines: 154
Idioma: Espanyol
ISBN: 84-207-6725-5


Novel·la

Sinopsi
En Joan pensa que l'amor és una estupidesa, però s'enamora de la Sara, la noia nova de la seva classe. Quan la Sara li proposa robar els exàmens, ell no sap dir que no a l'aventura que ella li proposa, perquè està en una altra aventura, la del seu amor secret. Aquesta és també la història del pas de l'adolescència a la maduresa: en Joan està aprenent a valorar el que en diem "les petites coses".

Sobre l'autor
Martín Casariego Córdoba (Madrid, 1962) és un escriptor espanyol de novel·les. És llicenciat en Història de l'Art i professor de guió de cinema a l'escola de creació literària de Hotel Kafka, a Madrid. A part de novel·les, també ha publicat guions, contes infantils, assaig, relat i articles de premsa. En aquesta última faceta, ha col·laborat en mitjans com Público, El Mundo i ABC Cultural entre d'altres. Des del 2004 col·labora a la revista literària Letras Libres, on ha publicat contes i articles, en la seva majoria referits al cinema.
La seva faceta de guionista ha anat paral·lela a la de novel·lista, així a l'any 1989 publicava la seva novel·la Qué te voy a contar (Premi Tigre Juan), el 1991 juntament amb David Trueba i Emilio Martínez-Lázaro escrivia Amo tu cama rica. En aquesta faceta ha col·laborat amb directors com Eduardo Mencos, Antonio A. Farré, Miguel Santesmases, Saura Medrano i Antonio del Real.
La novel·la Y decirte alguna estupidez, por ejemplo, te quiero va suposar un gran èxit editorial, car superà els 150.000 exemplars venguts i fou traduïda a varis idiomes, a més a més fou portada a la gran pantalla.
La seva última novel·la publicada és La jauría y la niebla (Algaida, 2009), obra que rebé a l'octubre de 2008 el II Premi Ciutat de Logoño. El jurat que li va concedir, presidit per Ana María Matute va està composat, a més a més, per Manuel Hidalgo, Espido Freire, Rodrigo Fresán y Fernando Iwasaki.
Membre d'una família asturiana de coneguts arquitectes i pintors, va estudiar en el liberal Colegio "Estudio" a Madrid. Es germà dels escriptors Pedro Casariego (1955-1993) i Nicolás Casariego (1970) i fill del pintor i arquitecte Pedro Casariego Hernández Vaquero (1927-2002), figura clau de l'arquitectura espanyola a la segona meitat del segle XX.

Obra
Podeu consultar la seva obra completa aquí. Per a més informació, podeu visitar la seva pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada